Sveriges modellflygförbund

sveriges modellflygförbundSom du säkert känner till så finns det förbund och organisationer inom nästan varje förekommande sport. Så gör det också inom modellflyg. Här är det Sveriges Modellflygförbund som gäller. Detta är en organisation som ger information om allt som händer i världen och i Sverige gällande modellflyg. På Sveriges Modellflygförbund finns det heller inte plats för allt som rör radiostyrda saker som går på mark, utan här handlar det helt enkelt om allt som flyger i luften. Inom modellflyg finns det massor av olika klubbar och lag i hela Sverige, och dessa kan då har stor nytta av att vara anslutna till Sveriges Modellflygförbund.

Hos Sveriges Modellflygförbund kan alla de klubbar och föreningar som hör till denna kategori koppla sig. De kommer då att få massor av information hela tiden samt veta var det kommer att gå intressanta tävlingar. Nu finns även de tävlingar inom modellflyg som är på internationell nivå. I detta fall kräver det då att de som tävlar är anslutna till Modellflygförbundet för att få representera Sverige. Är du den som är intresserad av modellflyg kan du enkelt få mera information om Sveriges Modellflygförbund på nätet eller av den klubb som du är ansluten till.

Är Sveriges Modellflygförbund annorlunda mot andra förbund

På denna fråga står det ju helt klart att Sveriges Modellflygförbund och just sporten modellflyg är en lite udda sport. Här kanske skillnaden och det annorlunda ligger i just sporten och inte i själva förbundet. Naturligtvis är det som ett vanligt förbund inom alla sporter och är till för att främja och hålla kontroll på sporten. Här ligger helt enkelt det annorlunda i att det finns en större chans att alla de som jobbar på detta förbund har ett genuint intresse och kanske till och med utövar sporten modellflyg. Så är det inte alltid när det gäller andra förbund för stora sporter.